Verkstan

Öjabyvägen 79, VÄXJÖ

076 - 811 19 15

Kundtjänst

Tis, Tors 10 - 17

Övr. tider bokas

Skönt med avkopplad stil i sommarstugan

Småländsk idyll

Jag tycker det är härligt att komma till sommarstugan för några lediga dagar. Vår stuga är ett rött litet hus med vita knutar och ett sovloft på halva ytan. Vackert belägen i de småländska skogarna med gångavstånd till en liten insjö. Hur härligt som helst.

Viktigt för mig är att ha en annan stil och känsla i stugan än hemma. Det gör det lättar att koppla av tycker jag. Vi har fyllt stugan med loppismöbler och vackra trasmattor som min mans farmor har vävt. Just trasmattor känns så självklart i sommarstugan, men är ändå lika otänkbart hemma! Vi är noga med att inte fylla sommarstugan med det som vi tröttnat på hemma, det får inte bli en avstjälpningsplats. I stället skänker vi dom grejerna vi inte längre vill ha och hittar ”nytt” på loppis.

Loppisfynd

Det är en tillfredsställande känsla att fynda billigt på loppis och sen måla om och klä om eller sy en ny dyna för att få möbeln precis som vi vill. Ett av mina bättre fynd måste vara servisen i 60 delar med blommor och guldkant för bara 200 kr på en auktion. Riktig torpromantik i den servisen. Jag kan tipsa om att leta efter gamla fina beslag till byråer som finns på dom flesta loppisar. Jag har ett vid sängen för att hänga läsglasögonen i och ett vid ytterdörren till solbrillorna. Rolig och praktisk detalj. Vi har också dragit in en björkstam som numera fungerar som klädhängare i hallen. Vi satte dit några extra ”grenar” för att få så många krokar som vi behövde.

Kreativ glädje

Att det bor en kreativ tapetserare i stugan visar sig genom en del omklädda möbler förstås, men också genom dynorna till korgstolarna som jag har sytt av trasmattor. Du vet väl att gamla lakan med fina spetskanter är riktiga skatter? Av sådana har jag sytt både hissgardiner och kuddfodral. Billigt och fint!

Jag längtar ofta till att det ska bli bra väder för att åka till stugan igen. Vi brukar sova över första gången kring påsk. Varje år brukar jag ha några små projekt att ta tag i under semestern i stugan. Till exempel så har jag och en av grannarna några dagar där vi klär om en varsin möbel. I år har jag två fåtöljer som jag köpt via blocket i vinter som ska få sig en make over. Känner jag mig riktigt i tagen så kanske jag till och med lindar trappräcket i skinn! Full fart mot sommaren, eller hur?

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn