Verkstan

Öjabyvägen 79, VÄXJÖ

076 - 811 19 15

Kundtjänst

Tis, Tors 10 - 17

Övr. tider bokas

Välkommen till möbeltapetserarkurs

Jag som håller kursen heter Anneli Ripsäter och driver en tapetserarverkstad som heter Annelis Tyg & Tagel i Öjaby, Växjö sedan 2008. Jag har hållit kurser i Studieförbundet Vuxenskolans regi sedan 2011.

Det är beräknat att du ska hinna med omklädseln av tex en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två till fyra stolar med stoppad sits och rygg. Det finns inte plats för att ta med större möbler som soffor eller liknande. Om stoppningen är dålig på din möbel så kan ett byte av sadelgjorden underifrån hjälpa. Det här kan bara göras på möbler där sadelgjorden är fäst undertill på ramen.

Din möbel bör ha en hyfsat bra stoppning för det finns tyvärr inte tid att vägleda till att snöra om alla resårer (det tar för mycket av min tid och är inte rättvist mot övriga deltagare). Om din möbel är lite dålig i sitsen så behöver jag se den. Då har jag möjlighet att ta med mig stoppningsmaterial om det behövs. Jag vill gärna att du mailar mig en bild på din möbel eller komma in i verkstaden och visa den.

Det är bra om du innan kursen tar av allt tyg på din möbel. Ta också bort så mycket nubb och klammer som möjligt. Spara det gamla tyget som mall. Markera på bitarna var de satt (skriv tex sits eller framrygg) och vad som var uppåt. Ta gärna flera kort på möbeln innan du tar av tyget.

Eftersom du går en helgkurs så kommer du att behöva tyg redan från början. Jag har tyger till försäljning i min tapetserarverkstad och som kursdeltagare får du tio procent rabatt på alla tyger. Kom in i verkstan med din möbel så hjälper jag dig att beräkna tygåtgången. Jag har nästan bara beställningstyger så räkna med att det tar två veckor innan tyget kommer. Köper du tyg på annat håll så se till att det är ett möbeltyg så att resultatet på ditt arbete blir så bra som möjligt.

Om du behöver stoppningsmaterial som skumgummi måste jag få veta det innan så jag kan ta med mig det. Tänk också igenom om du behöver möbelband, dekorspik eller knappar till din möbel. Meddela mig i så fall så jag kan ta med mig detta. Övrigt material tar jag med mig och har till försäljning på plats. Det kommer att faktureras i efterhand. Du kommer också behöva en del verktyg. Kolla materiallistan som jag bifogat.

Tveka inte att kontakta mig på anneli@tygtagel.se eller 076-811 19 15 om du har några frågor.

För kurserna  i Växjö ingår förmiddagsfika och eftermiddagsfika för båda dagarna i kursavgiften.  Det är bra om du tar med dig egen lunch, kylskåp och micro finns på plats.

För kurserna på Korrö ingår lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika för båda dagarna i kursavgiften.  

Anneli Ripsäter
Annelis Tyg & Tagel