Verkstan

Öjabyvägen 79, VÄXJÖ

076 - 811 19 15

Kundtjänst

Tis, Tors 10 - 17

Övr. tider bokas

Vi restaurerar din möbel efter en kattattack

Det finns väl inget vi älskar så mycket som våra husdjur? Inte ens våra barn kommer undan med bus så som djuren gör. Dom är ju våra bebisar som aldrig riktigt växer upp, eller hur? Vem kan till exempel motstå den skamsna blicken från en cockerspaniel med nötbruna ögon? Va, tror du att det var jag som gjorde det där, försöker ditt husdjur säga.

Jag har för tillfället inga husdjur själv. Vårt senaste försök var ett akvarium med fina malawiciklider, men det slutade med översvämning och vattenskada i nästan hela huset! Vi fick ta bort golvlisterna, såga upp väggen, riva upp parkettgolvet och leva med ett betonggolv i stället i två månader. Med två små barn så blev det många par strumpor och byxor som inte överlevde den här tiden.

Men det betyder inte att jag inte älskar husdjur. Ja, era husdjur då menar jag. Ni anar inte hur mycket jobb jag får in i verkstan, främst på grund av katter och hundar som levt loppan hemma. Dom söta katterna klöser sönder rätt mycket möbler och det ser ju inte så roligt ut. Då är det jag som restaurerar din möbel till sin forna glans. Hur man sen får dom att sluta klösa när väl möbeln är omklädd har jag tyvärr inga bra svar på.

Hundar och främst då valparna är dom värsta marodörerna. Lämna dom ensamma hemma bara lite för länge och du kommer troligtvis att få en inte så angenäm överraskning när du kommer hem. Ett par exempel som jag har upplevt är Laminofåtöljer där fårskinnet var upptuggat så det var stora bitar borta. Det gav säkert lite härligt motstånd, i alla fall till en början. Dynor till soffor och fåtöljer som är söndertuggade och dunfyllning som spridits i hela vardagsrummet är ytterligare ett bevis på djurens kreativitet eller ska vi säga rastlöshet. Ytterligare ett jobb var skinnsoffan där en stor bit skinn var bortsliten från gaveln på soffan. Hur är det ens möjligt? Jo, ensam hemma tillräckligt länge är min gissning. Där måste det gått åt mycket tid och engagemang från den lilla pälsklingen!

Är du fortfarande sugen på den där lilla valpen? Självklart, tveka inte! Nu jobbar ju många hemma så det borde funka bra tycker jag. Det har ju sagts att det har köpts väldigt många husdjur under pandemin. Om sen katastrofen är framme så finns jag alltid där för dig! Jag restaurerar din möbel till ursprungsskick om inte bättre.

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn