Verkstan

Öjabyvägen 79, VÄXJÖ

076 - 811 19 15

Kundtjänst

Tis, Tors 10 - 17

Övr. tider bokas

Vem är den där Anneli? (Jo, din tapetserare i Öjaby).

Mitt första blogginlägg! Då är det väl på sin plats med en liten presentation av mig själv? Jag heter alltså Anneli Ripsäter, är 56 år gammal och bor med min man Jonas i en villa i Öjaby, Växjö. Sönerna Elias och Isac är utflugna sen några år tillbaka.
Jag startade min tapetserarverkstad Annelis Tyg & Tagel för ganska precis 14 år sedan. Tidigare jobbade jag med redovisning i många år men blev uppsagd när kontoret skulle flytta till en annan stad. Jag var sugen på att pröva något nytt och av en tillfällighet hittade jag en tapetserarutbildning i Ljungby. Redan första veckan visste jag att jag hade hittat rätt! Två år senare var jag färdig med min utbildning och jag kände att det var dags att starta min egen tapetserarverkstad och det har jag inte ångrat.
En arbetsdag som tapetserare är aldrig den andra lik. Det är en stor del av charmen med det här jobbet. Ena dagen en stolsits och nästa en tresitssoffa. Det kommer fortfarande in möbler som jag inte sett innan och där jag måste klura ut hur jag ska fixa den på bästa sätt. Jag älskar det kreativa där jag får komma på den bästa lösningen. Jag fixar det mesta i verkstan. Jag syr dynor till båt och husvagn och klär om alla slags möbler både i tyg och skinn. En gång klädde jag till och med om insidan till en barnvagn. Den nyblivne pappan hade själv legat i vagnen som liten. Ett kul men ganska utmanande jobb. Som du förstår är nästan inget jobb för litet eller för knepigt.
Tillbaka till familjen och mig. Vad tycker tapetseraren om att göra på fritiden? Det bästa jag vet är att resa, helst till platser långt bort från charterresmål. Vi fullkomligt älskar att luffa runt med ryggsäck. Vi reser gärna obekvämt, hellre lokalbuss och tåg än inrikesflyg. Nu var det länge sedan vi var iväg, men drömmen skulle tex kunna vara en rundresa i Vietnam med dykning på någon fin plats eller varför inte vandring i Patagonien i Chile.
Barnen flyttade tidigt. Inte trodde vi att lillebror Isac skulle flytta till Lindesberg redan som 15-åring för att gå på Judogymnasiet. Nu är han 19 år och går sista året. Nästa år vill han flytta till Malmö för att plugga på universitetet där och även fortsätta sin judosatsning på Elitcentret. Äldsta sonen Elias är 22 år och läser tredje året till maskiningenjör i Linköping. Maken jobbar med IT, fråga inte mer specifikt är du snäll… Där har du en del om mig och de mina i alla fall. Jag hoppas du fick reda på något nytt även om du redan kanske känner mig lite grann.
Vi hörs snart igen!

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn