Verkstan

Öjabyvägen 79, VÄXJÖ

076 - 811 19 15

Kundtjänst

Tis, Tors 10 - 17

Övr. tider bokas

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
04/08/2022 - 05/08/2022
09:00 - 17:00

Kategorier


Möbeltapetsering Helgkurs 4-5 augusti i Korrö.

Lär dig grunderna i möbeltapetsering – det här är kursen för dig som är amatör och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla eller nya möbler. Det är beräknat att du som deltagare ska hinna med omklädseln av till exempel en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två stolar med stoppad sits och rygg.

Välkomstbrev och materiallista skickas till deltagarna några veckor före kursen

Anneli har varit kursledare sedan 2011 och jag har ett flertal kurser varje termin. Gilla gärna min Facebook  Annelis Tyg & Tagel och min Instagramsida annelistygtagel så får du en uppdatering när nya kursdatum är klara. Kurserna är väldigt populära och blir snabbt fulltecknade.

Som vanligt i höst blir det en kurs i Korrö i augusti. Övriga kurser hålls i SV’s lokaler på din ort. Alla kurser hålls på lördag-söndag kl. 9-17. För mer information läs gärna under flikarna Kursinformation och Materiallista kurs.

Anmälan av kurs görs till Lars-Göran Abrahamsson på tel 0470-14500 eller på lars.goran.abrahammson@sv.se. Jag driver alla kurser i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

Kursinformation

Det är beräknat att ni ska hinna med omklädseln av t.ex. en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två till fyra stolar med stoppad sits och rygg. Det finns tyvärr inte plats för att ta med större möbler som soffor etc. Om stoppningen är dålig på din möbel så kan ett byte av sadelgjorden underifrån hinnas med. Din möbel bör i övrigt ha en hyfsat bra stoppning för det finns tyvärr inte tid att vägleda till att snöra om resårer. Det tar för mycket av min tid och är inte rättvist mot övriga deltagare.

Du får gärna maila mig en bild på din möbel eller kom in i verkstaden och visa den. Det är bra om ni innan kursen tar av allt tyg på er möbel. Ta också bort så mycket nubb och klammer som möjligt. Spara det gamla tyget som mall. Markera på bitarna var dom satt och vad som var uppåt. Ta gärna flera kort på möbeln innan ni tar av tyget.

Eftersom ni går en helgkurs så kommer ni att behöva tyg redan från början. Jag har tyger till försäljning i min tapetserarverkstad och som kursdeltagare får ni 10% rabatt på alla tyger. Jag har nästan bara beställningstyger så räkna med att det tar minst två veckor innan tyget kommer. Köper ni tyg på annat håll så se till att det är ett möbeltyg så att resultatet på ditt arbete blir så bra som möjligt. Tänk också igenom om du behöver extra stoppning, möbelband, dekorspik eller knappar till din möbel. Meddela mig gärna så jag kan ta med mig detta. Övrigt material så som jutevävar, domestik och vadd mm. tar jag med mig och har till försäljning på plats. Allt material som ni köper av mig kommer att faktureras i efterhand. Ni kommer också behöva en del verktyg. Kolla materiallistan som jag bifogat. En del verktyg finns nu att låna. Jag har verktyg till försäljning om ni vill köpa efter kursen.

Tveka inte att kontakta mig på min mail anneli@tygtagel.se eller på mobilnummer 076-811 19 15 om ni har några frågor.

Följ oss på InstagramFölj oss på FacebookKostnadsfri rådgivning!

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn